https://admin.dealon.seIphone and iOS 18 logo
Guider & beskrivningar

iOS 18 – Nyheter, funktioner och hur du maximerar din upplevelse

söndag, 27 oktober 2024 kl. 09:00

Apple har precis lanserat iOS 18, och som vanligt finns det en mängd nya funktioner att upptäcka. Från förbättrad prestanda och säkerhet till smartare appar och ökad anpassning, tar iOS 18 användarupplevelsen till nästa nivå. Oavsett om du har en ny eller äldre iPhone, finns det något för alla. I den här artikeln går vi igenom alla de stora nyheterna i iOS 18 och ger dig tips om hur du kan dra nytta av de bästa erbjudandena via Dealon.

De Största Nyheterna i iOS 18

  • Förbättrad AI-integration och smartare assistent
  • Ökad multitasking för bättre produktivitet
  • Förbättrad säkerhet och integritetsskydd

Med iOS 18 tar Apple ett stort steg framåt när det gäller AI och maskininlärning. Den förbättrade virtuella assistenten blir smartare och kan nu hantera mer komplexa uppgifter. Siri kan exempelvis förstå sammanhang bättre, vilket innebär att den kan föreslå användbara funktioner beroende på din plats eller tid på dygnet. Multitasking har också fått ett rejält lyft med snabbare växling mellan appar och nya gester för att snabbt komma åt olika funktioner.

En stor förbättring i iOS 18 är också det nya säkerhetssystemet som skyddar din data på ett ännu mer avancerat sätt. Apple har infört ett flerskiktskydd för känsliga uppgifter, vilket gör att användare nu kan välja att aktivera ytterligare säkerhet för appar som hanterar känslig information, som banktjänster och hälsodata. Det ger dig som användare mer kontroll över vilka appar som har åtkomst till dina personuppgifter och ökar säkerheten för din digitala information.

Apple intelligence Iphone 16

Hur iOS 18 Förbättrar Prestanda

  • Optimerad processorhantering
  • Bättre batterianvändning och längre batteritid
  • Smart hantering av bakgrundsappar

Apple har arbetat hårt med att optimera prestandan i iOS 18, vilket särskilt märks på äldre modeller. Processhanteringen har förbättrats vilket gör att appar laddar snabbare och att telefonen känns mer responsiv. En ny algoritm för batterihantering ser till att enheten använder batteriet mer effektivt, vilket förlänger batteritiden även under intensiv användning.

Batteritiden har också fått ett lyft, tack vare bättre hantering av bakgrundsappar och optimerade energisparfunktioner. Användare får nu tillgång till en förbättrad batterihälsorapport som ger detaljerade insikter om vilka appar som förbrukar mest batteri, och hur man kan minska deras inverkan. Vill du få ut ännu mer av din iPhones batteri? Tänk på att stänga av onödiga funktioner och bakgrundsappar som inte används. Hitta de senaste modellerna HÄR!

Nya Integritetsfunktioner i iOS 18

  • Strängare kontroller för appbehörigheter
  • Förbättrad integritetsrapportering
  • Apple ID-skydd och krypterade meddelanden

Med iOS 18 introducerar Apple strängare kontroller för appbehörigheter. Du kan nu lättare se vilka appar som har åtkomst till din plats, dina foton och andra känsliga uppgifter, och snabbt begränsa deras åtkomst om det behövs. En ny funktion är också den förbättrade integritetsrapporten, som ger dig en tydlig översikt över vilka appar som använder vilka data. Alla meddelanden och samtal i iOS 18 är krypterade, vilket gör att dina konversationer förblir privata och skyddade.

Apple har också lanserat ett nytt system för att skydda ditt Apple ID med ännu fler säkerhetsåtgärder. Alla meddelanden och samtal i iOS 18 är krypterade, vilket gör att dina konversationer förblir privata och endast tillgängliga för dig och den du kommunicerar med. Den nya säkerhetsfunktionen för meddelanden säkerställer att ingen kan läsa dina meddelanden, inte ens Apple, vilket ökar sekretessen och tryggheten för användarna.

Picture of older iphone versions

Förbättringar för Äldre iPhone-modeller med iOS 18

  • Vilka äldre modeller stöds?
  • Hur prestandan förbättras på äldre enheter
  • Anpassningar för att optimera upplevelsen

iOS 18 stöder ett brett spektrum av äldre iPhone-modeller, från iPhone 8 och uppåt. Apple har lagt mycket fokus på att optimera uppdateringen för äldre enheter, så att de också kan dra nytta av den förbättrade prestandan. Äldre enheter får en märkbar förbättring i både hastighet och batteritid tack vare Apples prestandaoptimeringar.

För att optimera upplevelsen på en äldre enhet kan du även stänga av vissa bakgrundsprocesser eller anpassa grafiska inställningar för att spara resurser. Många av de nya funktionerna är anpassade för att fungera effektivt även på äldre enheter, vilket gör att användare av äldre modeller kan få en förbättrad upplevelse utan att behöva uppgradera till en ny telefon.

Hur Du Maximerar Din Upplevelse med iOS 18

  • Anpassa widgets och appar för effektivare användning
  • Skapa smarta automatiseringar och genvägar
  • Hantera notifikationer och data bättre

En av de största styrkorna i iOS 18 är de anpassningsmöjligheter som erbjuds. Genom att anpassa widgets på din hemskärm kan du skapa en mer personlig och effektiv användarupplevelse. Widgets kan nu göras interaktiva, vilket innebär att du kan utföra handlingar direkt från widgeten utan att öppna appen. Siri har också blivit bättre på att hantera automatiseringar, vilket gör att du kan skapa egna genvägar för rutinuppgifter, som att sätta larm eller stänga av notiser under arbetsdagen.

Notifikationerna har förbättrats, och du kan nu bättre hantera dem för att undvika överflödigt brus. Med hjälp av det nya systemet för notifikationshantering kan du gruppera notifikationer baserat på prioritet och tid på dygnet, så att du inte blir störd under viktiga möten eller aktiviteter. Detta gör att du kan fokusera bättre på det som är viktigt och ha bättre kontroll över din tid.

Iphone comparison picture

Hitta de Bästa Erbjudandena på Apple-enheter med Dealon

  • Så filtrerar du rabatter på iPhones och tillbehör
  • Jämför priser mellan olika butiker
  • Hitta rätt tillbehör för att komplettera din iPhone

När du har uppdaterat till iOS 18 kanske du också överväger att uppgradera din iPhone eller köpa nya tillbehör. Dealon gör det enkelt att hitta de bästa erbjudandena på marknaden. Du kan filtrera resultat efter butik, rabatter och produkter för att snabbt hitta det du letar efter. Oavsett om du är ute efter en ny iPhone eller ett trådlöst laddningsfodral, hjälper Dealon dig att hitta det bästa priset.

Dealon är särskilt användbart för att jämföra erbjudanden från olika återförsäljare, vilket gör att du kan se vilket alternativ som ger dig mest för pengarna. Genom att använda Dealons filter kan du snabbt hitta Apple-relaterade produkter till rabatterade priser och få tips om specialerbjudanden.

iOS 18 tar användarupplevelsen till nya höjder med sina förbättrade funktioner, säkerhetslösningar och anpassningsmöjligheter. Oavsett om du har en äldre eller nyare iPhone, finns det mycket att upptäcka i denna uppdatering. Använd Dealon för att hitta de bästa erbjudandena på iPhones och tillbehör och få ut det mesta av din uppgradering.

https://admin.dealon.senull
Isak Barrow VD & Grundare

Relaterade artiklar

Bläddra bland våra artiklar